2019


Jennifer Hård
Instruktör
Håller kurser i:Agility

Jag har levt med hundar i hela mitt liv. Mitt intresse för att träna och tävla med hundarna väcktes dock först när jag var 14 år. En kompis övertalade mig att följa med henne till Roslagens Hundungdom för att prova på agility och där blev jag kvar i flera år.

Min första egna hund, Inca, var en Australian Shepherd. Hon och jag blev peppade av våra klubbkompisar som snart hade släpat med oss på vår första tävling. Därefter blev tävlingarna flera och vi hann ta oss upp till klass 2 i både agilityklass och hoppklass. Vi lyckades dessutom samla ihop till ett LP1 inom lydnaden.

Tack vare Inca som snart vägrade lämna min sida blev hundintresset en stor del av mitt liv. Jag utbildade mig till hundungdomsledare och började träna andra ungdomar som liksom jag ville prova på agilityn.

När Inca blev äldre och kroppen inte längre klarade agilityn gick vi över till att ist tävla rallylydnad för att kunna fortsätta ha kul tillsammans men på ett skonsammare sätt för hennes kropp. Vi tog oss upp till avancerad klass innan det tyvärr var dags att acceptera att åldern hos min fyrbente vän satte stopp.

Idag lever jag tillsammans med min sambo, mina 2 Aussieflickor Bim och Olga och katten Siri. I familjen finns dessutom 2 hästar.

Tävlandet har idag fått stå lite åt sidan för att det finns för få timmar på dygnet men jag tar gärna chansen när tillfälle ges.

Jag är en glad och sprallig tjej som tycker om att prova det mesta. Tillsammans med hundarna tränar jag både lydnad, agility, rallylydnad, viltspår och åker på en del utställningar. Utöver det är hundarna med mig på de flesta upptåg jag hittar på såsom följer med på ridturer, följer med till mitt jobb på ett äldreboende eller springer av sig lite energi tillsammans med mig på rullskridskor och hästen i släptåg.

Sedan 10 år tillbaka driver jag dessutom en kennel där jag i liten skala föder upp Australian Shepherd. Jag brinner för det sociala runt hundträningen och älskar att träffa likasinnade. Jag ser med spänning fram emot att upptäcka vad framtiden har att erbjuda och jag ser fram emot flera fartfyllda, nya utmaningar!

Stäng meny
Vad tycker du?