Medlemsmöte 10 dec med föredrag om hundmat

Medlemsmöte 10 dec med föredrag om hundmat

Medlemsmöte 10 dec. kl 18:30-21

Agenda
* Information från styrelsen och utskotten inför 2019
* Föredrag av Marie Sallander ”Fakta och fördomar om hundmat”.

Alla medlemmar varmt välkomna!
/Styrelsen


Marie Sallander

Jag är utbildad instruktör och instruktörsutbildare inom SSRK, och var för ett antal år sedan med om att ta fram SSRKs nya instruktörsutbildning. Jag har haft praktiska kurser och tränat hund sedan 1970-talet. Jag är också mycket intresserad av och engagerad i vikten av att alla hundar bör testas mentalt på något sätt, även de som ”bara” är till sällskap.
När det var dags att gå på universitetet kom jag in på agronomlinjen, läste om alla olika djurslag och ämnen, lärde mig mycket om genetik, etologi och näringslära. I slutet av utbildningen gjorde jag examensarbete på hund och genetik hos Per-Erik Sundgren på vorsteh-hundar och utvärdering av jaktprov och hur de skulle kunna förbättras.
Efter utbildningen fanns en möjlighet att arbeta med utfodring genom ett doktorand-projekt med sport- och sällskapsdjur. År 2001 var min doktorsavhandling med titeln ”Diet and activity in Swedish dogs” färdig. Efter detta har jag främst tillsammans med Åke Hedhammar men även i samverkan med många andra specialister arbetat mycket med sambandet mellan olika sjukdomar som drabbar hundar och katter (ofta även människor) och kost och motion, tex övervikt, diabetes, skelettsjukdomar, sköldkörtelsjukdom och atopi (inandningsallergi). Utöver detta har vi även tittat på jodinnehåll i hundfoder och hur aptiten regleras hos hundar. Mina tankar är att jag på föredrag och på den här hemsidan successivt ska kunna berätta om mina kunskaper.
Officiellt är jag agronomie doktor med specialisering inom näringslära och motion, och nu under senare år även inom klinisk näringslära
  • Inläggsförfattare:
  • Inlägget publicerat:27 november, 2018
  • Inläggskategori:Möte