Aktuella kurser

Lär dig mer om Balansboll

Balansbollskurs – kursen är inomhusMinst 4, max 6 deltagare Balansbollsträning är ett roligt och enkelt sätt för både hund och ägare …
Läs mer

Kommande kurser 2022

Utomhussäsongen 2021 går mot sitt slut och så även våra kurser. Vallentuna Brukshundklubb tackar alla kursdeltagare under året för ert …
Läs mer

Allmänt om kurser

Vi arrangerar årligen ett antal kurser och föredrag. I takt med att kurserna är klara så fylls det på med information om tider, avgift och instruktör. Vi kompletterar även löpande med nya kurser.

Alla våra kurser görs i samarbete med Studiefrämjandet.

Genom att anmäla dig här godkänner du också att vi kan kontakta dig om aktiviteter i framtiden. Vi lämnar dock aldrig vidare dina anmälningsuppgifter till annan part.

Förbered dig för kursen genom att klä dig så du kan vara utomhus oavsett väder.
Ta med gott godis till din hund som belöning.
Vi har begränsat med vatten på klubben så ta med eget vatten och skål till din hund.


Instruktörer

Som instruktörer verkar dels klubbens egna, utbildade hos Svenska Brukshundklubben (SBK) eller inhyrda utbildare utifrån, ofta experter inom sitt område..


Medlemsskap

För att delta i en kurs med klubbens instruktörer krävs att föraren är medlem i Vallentuna Brukshundsklubb (inklusive SBK) eller i Sveriges Hundungdom.

På vissa kurser eller föredrag krävs inte medlemskap i VaBK, men ofta har då VaBKs medlemmar företräde, ibland har klubbens funktionärer företräde, det anges i så fall i inbjudan.

Är du under femton år kan du ha en vuxen med dig, åtminstone vid de första kurstillfällena.

På vissa kurser kan man vara med som åskådare.


Vaccinerad hund

För att delta i en kurs krävs att hunden har giltig vaccination mot valpsjuka, HCC och parvovirus under hela kurstiden.

Vaccinationsintyg skall visas upp vid kursstart. Hunden ska kunna ID-kontrolleras, detta för att förhindra insmugglade hundar som kan sprida sjukdomar och annat.

Villkoret för att en importerad hund får delta är att den är minst sex månader gammal, och har vistats i landet tre månader, samt är vaccinerad och märkt.