Nybörjarkurs i rallylydnad

Nybörjarkurs i rallylydnad

Välkommen på kurs i rallylydnadens nybörjarklass

4-6 deltagare

Rallylydnad är en trevlig aktivitet för att den vanliga familjehunden. Träning av rallylydnad leder till att föraren och hunden får en bättre kontakt och hunden blir lydig, följsam och samarbetsvillig.

Rallylydnad är en sport där hund och förare genomför en bana med skyltar som illustrerar olika moment som ska utföras. På skyltarna kan det exempelvis stå ”360 grader höger”, ”slalom”, ”sitt” eller ”skicka över hinder”. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden går en bana enligt ”kartläsarens”, förarens, anvisningar.

Förkunskaper

Hunden förs i koppel i nybörjarklass och är kopplad under kursen. Inga direkta förkunskaper krävs, men din hund behöver kunna gå i koppel och sitt.

Hunden ska vara vaccinerad enligt SKKs riktlinjer.

Kursbeskrivning

Detta är en grundkurs och du får då lära dig vilka färdigheter som är bra att lära hunden för att träna rallylydnad samt alla skyltarna i nybörjarklassen.

Du får också öva på och köra olika kombinationer och banor.


Anmälan

Kursen är på 5 gånger och börjar lördag 15/8.

Kostnaden är 1 500 kr plus att du behöver vara medlem i VaBK om du inte redan är det.

Kläder efter väder vi är ute i alla väder!


Instruktör

Göran Hagberg

Göran Hagberg

Sekreterare, Webmaster, Sammankallande PR/Info-utskottet, ledamot i Utbildningsutskottet, SBK Instruktör Allmänlydnad, SBK Instruktör Rallylydnad

Jag har hållit kurser i Rallylydnad, Allmänlydnad och Valpkurs. Tävlar i rallylydnadens mästarklass med Yep som är Rallylydnadschampion.

Intresserad av våra senaste nyheter? Prenumerera!